"Атака" не пристигна за среща с Орешарски

Булфото
share

Партията на Волен Сидеров отрече да има покана за среща с Пламен Орешарски и не се яви в НС. С това консултациите на БСП с политически формации преди съставянето на кабинета приключиха.

За днес кандидатът за премиер на БСП Пламен Орешарски бе поканил среща с четири политически партии. На поканата се отзоваха Двежение България на гражданите", ВМРО и Глас народен". От "Позитано" 20 коментираха лаконично, че покани са изпратени до четири партии и които са искали да има такива, са се отзовали. „Атака" ги няма, няма да има среща", допълниха социалистите. От партията на Волен Сидеров заявиха, че нямат информация за подобно събитие, пише нюз.бг. Консултацията с депутатите от „Атака" се очакваше с голям интерес, тъй като от тях до голяма степен зависи гласуването на кабинета в парламента. Депутатите от тази парламентарна група не се регистрираха на първото заседание на новото Народно събрание, с което осигуриха мнозинство на БСП и ДПС за избора на председател на парламента.

Още вчера се появиха слухове, че "Атака" и ВМРО ще разговарят с Орешарски и компания в рамките на неделния ден. На "Позитано" обаче дойдоха само представители на ДПС. От партията на Кракачанов възроптаха, че няма такова нещо и научават от медиите. По-късно обаче беше изяснено, че поканите за срещите са за днес.

Водещи новини

Още новини