Парламентът налага мораториум върху повишаването на цените на тока

share

Парламентът ще приеме мораториум за вдигането на цените на тока, до момента, в който ДКЕВР е структуриран по начин, по който настоява обществото. Това заяви Ангел Найденов от БСП пред БТВ.

В ДКЕВР трябва да бъдат включени представители на потребителите повишаването на гражданския контрол. Един от първите закони, които трябва да се промени е Закона за енергетиката. В студиото Камен Костадинов от ДПС потвърди, че предстои свалянето на председателя Евгения Харитонова.

Тя пое поста на председател на ГЕРБ след като Юлиана Николова подаде оставка. Самата Николова влезе в историята като най-кратко управлявалата регулатора след незапомнен скандал свързан с неин онлайн магазин, в който се продавали цигари. Тя депозира оставката си едва три дни след като бе назначена на мястото на Ангел Семерджиев. Евгения Харитонова извървя доста бързо йерархията по време на правителството на Бойко Борисов. Тя стана заместник-министър на енергетиката на 14 май миналата година, след като Валентин Николов стана изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй".

Парламентът ще продължи ударно с разглеждането на социални въпроси, като етре предстоят разглеждането на въпросите за здравеопазването, състоянието на НЗОК и болниците.
 

Водещи новини

Още новини