Орешарски: Икономиката ни е в състояние на свободно падане

share

Пламен Орешарски, който е номиниран за министър - председател от Коалиция за България, представи част от програмните си намерения за стабилизиране на държавата по време на пленум на БСП, предаде репортер на novini.bg.

Не трябва да си експерт, за да разбереш, че икономиката у нас е в състояние на свободно падане. Ние предлагаме краткосрочни мерки, които трябва да се вземат спешно, за да се стабилизират отношенията между държавата и бизнеси, и между държавата и гражданите, заяви още той.

Ето и програмните намерения, които представи Пламен Орешарски: Първата група от тях са възстановяване на държавността и демокрацията. „Поемайки държавата трябва да направим диагностика на настоящето състояние. Да вземем спешни мерки и да се борим с престъпността, но не само с организираната, но и с битовата, която през последните години нарасна в пъти повече“, категоричен е той.

Втората голяма група е да насърчават и да създадат добра бизнес среда. По най- бързият начин да осигури по-бързи и евтини административни услуги. От БСП са категорични, че ще работят за рационализиране на администрацията, което обаче не означава  съкращения.

От партията на Станишев ще работят активно за укрепване на аграрния сектор, ефективност на публичните финанси, недопускане на ново увеличение на електроенергията, ще се преразгледа ценообразуването на тока и ще направят всичко възможно цената му да не се повишава, също така ще се изготви нова лекарствена политика и ново ценообразуване при лекарствата, ще се вземат мерки за подпомагане на семействата с първолак със сумата от 310 лева и ще я получават всички семейства, категоричен бе Орешарски.

Водещи новини

Още новини