Радан Кънев кандидат за поста на Костов (обновена)

share

В събота, ръководството на ДСБ проведохме сбирка заедно с водачите на листи от последните парламентарни избори.

Това заяви Иван Костов на специална пресконференция, предаде репортер на novini.bg. На тази среща обсъдихме, кой кандидат ще е най-подходящ за нов председател на партията, продължи Костов. Според нас този човек трябва да има сили и възможности да оглави ДСБ. Радан Кънев заяви такава готовност. Имаше и други кандидати. Проведе се изслушване на всички желаещи да заемат председателското място. След него имаше тайно гласуване, на което единодушно беше решено да се издигне кандидатурата на Радан Кънев за председател на ДСБ. Той е политик с ясна политическа кауза и ясна визия. Категорично всички го подкрепяме, обяви Костов. Новият председател на ДСБ ще бъде гласуван на Националното събрание на 23 юни.

Минути след като номинацията му бе обявена, Кънев бе подкрепен във Фейсбук. „Радане, много силно разчитам на теб. Много хора те подкрепяме!”, „Честита номинация - дано доживеем един ден разумът отново да вземе връх в обществото, в което живеем!”, „Респект! В най-трудния момент намерихте сила и смелост да продължите напред! Успех!”, са част от посланията, които симпатизантите на ДСБ пишат.

Радан Кънев се определя в блога си като „човек с много отговорности, с много приятели, с повишен холестерол и малко свободно време. Щастлив човек ”. От 2002 година е адвокат, от 2006 - блогър, от 2003 се занимава с политика. През 2013 за първи път беше кандидат за изборен пост от Варна.

 

Водещи новини

Още новини