БСП: Борисов сигурно обикаля, за да се пазари с "Атака" и ДПС

share

"ГЕРБ са формалният победител на изборите. Въпросът е как стана така", заяви в интервю за предаването "Лице в лице" по БТВ Михаил Миков от БСП.

Той попита как така след цялото напрежение, Бойко Борисов печели изборите.

Според Миков само ГЕРБ слагат ПП пред името на партията. По думите му, причината за това е хората да не объркват абревиатурата с някаква друга структура.

"Трябва първо да се свика Народното събрание още веднага след като се обяви официалният изборен резултат. Трябва НС да започне да функционира и да се направи опит за съставяне на мнозинство. Трябва да се направи опит да бъде съставено програмно правителство", заяви Миков. 

Той отново съобщи, че БСП предлага за премиер Пламен Орешарски, който може да реагира адекватно в ситуацията, в която се намира България.

Михаил Миков призна, че конфигурацията между партиите е много сложна. Той призова всички да бъдат добросъвестни и да не държат дълго време мандата, ако не могат да съставят правителство.

"ГЕРБ не иска да понесе отговорност за начина, по който са управлявали страната", заяви още той.

На въпрос дали БСП води преговори с Така и БСП, Михаил Миков заяви, че официални преговори не се водят. "В момента се водят разговори и то между всички. Аз съм сигурен, че и Бойко Борисов обикаля сега и се пазари с "Атака" и ДПС", каза още той.

Водещи новини

Още новини