Румен Петков: Не съм искал да махам Бойко Борисов от МВР

share

Решението на Бойко Борисов да напусне МВР е лично негово, аз не съм искал той да напуска. Това призна в студиото на „Здравей, България“ по Нова тв Румен Петков.

Шеметната политическа кариера на настоящия премиер Бойко Борисов започна именно с оставката му като главен секретар на МВР, когато министър на вътрешните работи беше Румен Петков. Той е човек с размах, казвал съм му, че си върши добре работата като главен секретар, казвал съм същото и на партньорските ни служби, потвърди Петков.

Социалистът обаче не беше толкова благосклонен към своя наследник на поста Цветан Цветанов. По време на вота той се държеше като ученика, който го питат кои са учениците на Кирил и Методий и той отговаря Наум, Сава, още един и други двама. Така отговаря и за свързаните с престъпните групи хора, заяви Румен Петков. По отношение на появилите се слухове, че докато е бил кмет на Плевен пиян е уринирал в един от шадраваните в града, социалистът обяви, че единствената му връзка със водните съоръжения е, че ги е ремонтирал.

Водещи новини

Още новини