Евродепутат: Подслушването е взело застрашителни размери

share

Координаторите на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент не се споразумяха за дебати за подслушванията у нас. Въпросът ще трябва да бъде решен с гласуване от пълния състав на комисията на 6 или 7 май. Темата коментираха в „Преди всички“ по БНР евродепутатите Метин Казак, Светослав Малинов и Андрей Ковачев.

Малко преди разговора бившият министър на земеделието Мирослав Найденов заяви за БТВ, че МВР е подслушвало не само хора от бизнеса и опозицията, но и от правителството на Бойко Борисов, сред които и вицепремиер.
"Не от вчера бием камбаната, че подслушването е взело застрашителни размери", коментира Метин Казак.
Според Светослав Малинов, нещата се развиват много лошо за България. "Дебатът прекъсна в много ниска точка. Сега имаме ново пропадане. Министри от правителството казват директно за какво става дума. Фактът, че Цветанов е бил вътрешен министър започва много да тежи на България. Има мнозинство срещу ЕНП. Тя е в изолация заради Бойко Борисов и Цветан Цветанов", каза Малинов.

"Вярвам в желанието на прокуратурата да стигне до истината. България ще продължава да бъде най-бедната и корумпирана държава. Към това ще се добави, че тук масово се подслушва и хората не се възмущават. Вредата от полицейската политика на Борисов и Цветанов е много тежка. Подкрепата на ЕНП за ГЕРБ е слаба, неубедителна и неуспешна. Тя ще бъде едно от срамните петна в историята на ЕНП. Срам е начинът, по който България беше управлявана чрез МВР", добави още той.

"Очаквам българските институции да работят за обществения интерес и да си свършат работата и да оправдаят доверието. Подслушването е било практика в продължение на десетилетия. Аз не съм нито съд, нито прокуратура, каза Ковачев. Той отказа да прави и политически оценки", каза още Андрей Ковачев.

Водещи новини

Още новини