ГЕРБ призова всички да се обединят при реформата в здравеопазването

share

"Всеки има принос за състоянието на здравеопазването в настоящето. Трябва всички партии да се обединим и да видим стратегиите на всеки за сектора къде се пресичат". За това призова д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия.

"Решаването на проблемите в здравеопазването не е само въпрос на 4 - годишна политика на дадена партия. В момента спря реформата в болничната и доболничната помощ", заяви д-р Таня Андреева, БСП. "Голям проблем е ограниченият достъп на хората до болниците след като доста здравни заведения бяха затворени", добави още тя. "Третият голям проблем е НЗОК, която загуби изцяло общественото доверие", добави Андреева.

"Непоследователността е най - големият проблем в здравеопазването", смята пък Нигяр Сахлим от ДПС. "Не трябва да се прехвърля вина на дадена партия", смята още Сахлим. Тя припомни, че ДПС никога не е управлявало сектора "здравеопазване".

Според д-р Петър Москов, ДСБ, има три важни стъпки, които трябва да се извървят в сектора "здравеопазване". По думите му, една от тях е осигуряване на финансиране. "Трябва да се повишат парите за сектора "здравеопазване". Трябва да се осигури спокойният достъп на пациентите до системата, която те поддържат със своите здравни вноски, когато те имат нужда, а не когато някой друг реши", каза Москов.

Емил Лилов, "Атака", каза, че повече пари в здравеопазването може да влязат като се намали раздутият бюджет за подслушване, като се вземат средства от златодобива, от ЕРП - тата.

Водещи новини

Още новини