Христо Бисеров: Върхушката в МВР генерира престъпност

share

От юридическа гледна точка към този момент няма яснота по доказателствата на прокуратурата за незаконното подслушване. Образувано е досъдебно производство и ако се съберат достатъчно доказателства, ще бъдат повдигнати обвинения. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ кандидат-депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков, който бе зам.-министър на вътрешните работи в правителството на Бойко Борисов.

"Докато се стигне до съд, ще минат 1, 2, 3 години. Това е най-тъжното в цялата история. Не бива обаче да се демонизират самите специални разузнавателни средства като метод за събиране на доказателства. С тях се цели да бъдат изправени пред съда представителите на най-тежката организирана престъпност, нищо друго", заяви Вучков.

Кандидат-депутатът от ДПС Христо Бисеров посочи: "Дотук се стигна, защото ГЕРБ целенасочено провеждаше такава политика. Подслушването бе превърнато в основен инструмент на кабинета "Борисов". Върхушката в МВР генерира престъпност. Вътрешното министерство трябва да защитава правата на хората, а вместо това то беше превърнато в инструмент за репресии. Цветан Цветанов създаде политическата върхушка, извършваща нередностите в МВР".

Водещи новини

Още новини