Иван Костов: Борисов и Цветанов са наредили подслушването (видео)

share

Трябва да бъде изяснено кой е поръчал незаконните подслушвания. Проверката на прокуратурата трябва да стигне нагоре. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на ДСБ Иван Костов.

Нашата позиция е ясна - няма кой друг да е възложител, освен Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Другият вариант е служители в МВР сами да са организирали престъпна група и да са започнали подслушването. Това обаче е работа на прокуратурата. Те трябва да изяснят този въпрос, добави Костов. По думите му този скандал не би се отразил добре в чужбина. Според лидера на ДСБ обаче скандалът няма чак толкова голямо отражение в страната. Хората имат една основна тема - бедността, която ги смазва. Това се оказва първи проблем на националната сигурност, каза Иван Костов. Държавата дължи на гражданите спазването на основните им права. Не трябва и да се налага над гражданите с асиметрична власт, защото по Конституция хората са равни с държавата, посочи лидерът на тъмносините.

Не може обаче, когато хората търсят препитание, през цялата предизборна кампания да бъдат занимавани с подслушването вместо с други, по-значими теми. Тук е голямата измама на политиците. Протестите тръгнаха заради бедността и монополите. Какво получиха - едни избори. А на изборите - взаимни обвинения в подслушване. Изборите не решават, ако няма силна политика и компетентност, каза още Иван Костов.

Водещи новини

Още новини