Борисов: 4 г. Станишев беше кукла на конци, сега иска да е кукловод

Булфото
share

Станишев беше кукла на конци при Доган, сега иска да е кукловод. А Орешарски - да му е кукла. С този коментар за основния си политически противник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде начало на предизборната кампания на партията си.

„Българските пенсионери изядоха фискалния резерв,” заяви още бившият премиер на страната, обвинявайки предшественика си за увеличението на пенсиите с решение от последното заседание на кабинета на Тройната коалиция.

В речта си пред симпатизантите на ГЕРБ в Пловдив Бойко Борисов продължи да говори за БСП. „Те не се готвят да управляват. Тях ги е страх. Единственото, което могат да правят, е подривна дейност, и цялата им история е такава. За три години и половина в Пловдив - мога да покажа всяко нещо, което сме правили, и колко пъти съм идвал тук, докато стане,” продължи той и изреди спортните съоръжения, построени в града през мандата му.

„Що за политическа класа е тази, която казва, ние имахме излишъци, или имаше растеж, а сега няма? Що за финансисти са тези, когато цял свят, всеки, който разбира от финанси и икономика, говори за най-тежката финансово икономическа криза. В Гърция – 27-28 % безработица; Кипър, може би най-приятелската на България държава, буквално се разсипа. В Кипър - единственият комунист президент в историята им и след него - Кипър замина. В Испания, след осем години управление на социалист, видяхте какво стана. Във Франция имаха толкова надежди към социалиста президент - коя от реформите му стана, кое от предложенията му сработи?” изреди Бойко Борисов, изтъквайки резултатите на левите управления в Европа.

Лидерът на ГЕРБ продължи с критиките към Сергей Станишев, като се насочи към „събирането на хора”. По думите на Бойко Борисов, и „скъпоплатените пиари” на опонента му първо го посъветвали да открие кампанията на БСП в зала „Арена Армеец”, но в последствие се отказали.

Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов бе натоварен със задачата да представи водачите на листата на ГЕРБ за Пловдив в обратен ред.

Заместник-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов представи листата на ПП ГЕРБ за Пловдив отзад напред. „Лидерът ще бъде водач в 25 избирателен район в София и след многото номинации във всички общини в България той сам си избра Пловдив,” изтъкна Цветанов.

Водещи новини

Още новини