Яне Янев: Ще бъда безпощаден и вляво, и вдясно

Булфото
share

Сигналите за корупция на РЗС се доказват едно към едно. Партията ни ще води силна, непоколебима кампания. Ще бъдем безпощадни срещу всяка корупция - и вляво, и вдясно. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на РЗС Яне Янев.

Ще бъдем безпощадни, защото всяка година България губи от корупция 5 млрд. лв., с които може да се повиши жизненият стандарт на българите. Олигарсите искат чрез бизнеса да си купят партии и политически проекти, да премахнат демаркационната линия между бизнеса и политиката и да създадат олигархия от руски тип, добави той.

ГЕРБ сбъркаха в икономическата политика, като стимулираха дребния и среден бизнес и осъществяваха репресии. Икономическият екип на Трайчо Трайков беше много слаб, каза лидерът на РЗС.

По думите на Янев, ако парламентът беше доизкарал мандата си, Румен Овчаров е щял да бъде арестуван. "Защо, ще разберете в близките седмици. Овчаров е част от организирана престъпна група - една от най-зловещите в енергетиката за целия преход", каза още Яне Янев.

Водещи новини

Още новини