Без стикери на колите за "Каско"

share

Забрана на маркирането на автомобилите със стикери за застраховката „Каско" предвижда промяна в кодекса за застраховането, гласувана днес от правителството.

Освен забраната на стикерите кабинетът е одобрил и идеята на МВР, според която застраховката „Гражданска отговорност" ще се плаща наведнъж и няма да има възможност за плащане на вноски, съобщи вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. По думите му двете решения са в полза на прозрачния пазар, съобщи Дарик.

С глоба от 50 лева ще бъде наказван всеки шофьор на автомобил, който допусне залепване на стикер за застраховка върху колата си, а застрахователите ще бъдат наказвани с имуществена санкция от 30 000 до 60 000 лева. Финансовият министър Симеон Дянков не обясни как ще се действа спрямо автомобилите с вече залепени стикери.

Колкото до новото правило за плащане на Гражданската отговорност Дянков отказа да коментира евентуалните затруднения за плащането наведнъж в условията на криза. Вицепремиерът обясни, че МВР и експертите му са направили подробни анализи и той вярва, че са си свършили добре работата.
 

Водещи новини

Още новини