Джоузеф Дол: Българите трябва да са горди с използването на европейските средства

share

Сърцето ми се изпълва истински, когато виждам готовото софийско метро и щастливите хора, които го използват. Това коментира пред журналисти Джоузеф Дол, председател на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент, предаде Фокус.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова разведе Дол в софийското метро, като председателят на ЕНП дори пожела да си закупи билет и да пропътува разстоянието между метростанциите „Европейски съюз” и „Лъвов мост” като гражданин.

По думите на Дол – "българският народ трябва да се гордее с използването на европейските средства".
„Когато става въпрос за България, аз вярвам, че парите на европейската солидарност са много добре използвани”, подчерта председателят на групата на ЕНП и отбеляза, че в днешния ден е доволен от това, че има изградено метро с европейски пари, но и че вече е решен проблемът с отпускането на средства за изграждането на завода за третиране на отпадъците около София.

„Зелена е светлината по отношение на изграждането на този завод за преработка на отпадъците и до този момент няма да има пречки Европейският съюз да финансира изграждането на завода, защото това е наистина важно за столицата на България”, посочи Джоузеф Дол.

Той призова столичния кмет да бъде внимателна, защото „хората винаги искат веднага и всичко, но трябва бързо да им се обясни колко струва това”.

„Продължавайте така да използвате европейските пари, аз ще продължа да ви подкрепям”, обеща на Йорданка Фандъкова Джоузеф Дол.

Водещи новини

Още новини