Партията на Кунева иска оставката на кмета на Шумен

share

"Движение България на гражданите" иска оставката на кмета на Шумен Красимир Костов заради "източването" на "Топлофикация - Шумен" и заради проблемите с приватизацията на дружеството. Това обявиха на пресконференция от шуменската организация на партията.

На утрешната сесия на общинския съвет в Шумен областният лидер на "България на гражданите" Даниела Русева ще внесе декларация с искане да бъде потърсена наказателна и политическа отговорност от виновните за злоупотребите в топлофикационното дружество. По думите на Русева ако шуменският градоначалник имал доблест и съвест трябвало да подаде оставка, но нямало юридически механизъм по който кметът да бъде отстранен.

От "Движение България на гражданите" съобщиха, че през последната седмица е станало ясно, че над 505 хиляди лева са били "източени" от "Топлофикация - Шумен" ЕАД чрез лизингов договор за купуване на машини. От партията уточниха, че парите са взети чрез съдия - изпълнител или чрез доброволни плащания в касите на ТЕЦ- а от всеки шуменец, който е ползвал парно отопление и в последствие са влезли в частна фирма, регистрирана със 100 лева капитал, собственост на бившите ръководители на "Топлофикация - Шумен" Димитър Зайков и Добромир Донков.

От шуменската организация на партията съобщиха още, че по време на заседанията на комисиите към Общинския съвет е станало ясно, че "Топлофикация - Шумен" има продадени емисии от парникови газове на неустановена стойност, че дружеството е платило 400 000 лева на господин Донков за консултантски услуги и 9 000 лева за наем на лек автомобил за няколко дни.

Водещи новини

Още новини