Румен Петков: Станишев не ми е оказвал натиск

Булфото
share

Не съм казал, че повече няма да искам да бъда депутат. При сегашната ситуация, има отговорности, които се поемат с всяко едно изказване и всяко едно действие. Вътре много ясно съм казал как виждам тези отговорности и своето решение съм го взел съвършено съзнателно. Това каза пред журналисти Румен Петков, който си тръгна по време на заседанието на Националния съвет на БСП, във връзка с това, че си е направил самоотвод.

"Това не е въпрос на натиск, като също съм казвал, че съм удовлетворен от това, че Стефан Данаилов ще води листата в Плевен, защото практически това беше и наше предложение. Разговорът, който съм водил със Сергей Станишев, не може да се брои като натиск. Когато отговорните политически партии тръгнат да решават определени въпроси, в това число и кадрови, под натиска на улицата, не мисля, че е правилна стъпка. Тези въпроси за БСП трябва да спрат още днес и да концентрираме целия си ресурс в подготовката и спечелването на изборите", посочи той.

Петков отхвърли съмнение, че си е направил самоотвод заради натиска на улицата и заради това, че хората не искат да има стари лица в политиката.  „Аз не съм убеден, защото само ние влязохме в тази тема. Аз не съм видял този млад човек - Костов да обсъжда в партията си такъв тип разсъждения. Обявил съм още преди един месец, че независимо в какво качество, ще работя с всичкия ресурс, с който разполагам в Плевен и в страната за спечелване на изборите”, посочи той. На въпрос дали са обновени листите на БСП, Румен Петков заяви: „Имаше различни изказвания в залата. Аз съм от 15-ина години в ръководството на партията и нямам непознат човек в листите”.

Водещи новини

Още новини