Марин Райков към МВР: Възприемайте упреците като кал върху ботушите

Булфото
share

Помогнете ми да изградим мрежа от гаранции, че вотът ще е безпристрастен и честен. С тези думи министър-председателят Марин Райков се обърна към директорите на национални служби и директорите на областни дирекции на МВР по време на Националното съвещание на МВР в Хисаря.

Премиерът благодари на висшите служители за безукорното поведение по време на протестите. По думите на Райков, тези протести са били справедливи, но не е било допуснато те да прераснат в размирици. Премиерът отправи апел към служителите на МВР да не се отклоняват от дълга си, въпреки отправяните упреци към тях, включително и политически мотивираните. Марин Райков бе категоричен, че няма да бъде допуснат хаос по време на изборите. „Възприемайте упреците, които се отправят към вас, като кал върху ботушите”, каза министър-председателят.

Според него не трябва да има каквито и да са чистки по политически поръчки. „Ще защитя вашето достойнство всеки път, когато някой ви посегне”, каза още Райков. Премиерът още веднъж призова полицията към безпристрастност в следващите месеци, за създаване на добра организация по охрана на изборите, за да се спре това „безобразие с купуването на гласове”. Марин Райков поиска от министъра на вътрешните работи Петя Първанова създаване на добра организация и възможност за осъществяването на ротацията на служителите, което е допълнителна мярка за успокояване на обществото и против съмненията за честност на изборите. „Бъдете бдителни и не допускайте хаос и по-висока степен на престъпност, тъй като това отговаря на определени сили в обществото. Вие сте там, за да ги блокирате”, каза Райков.

Водещи новини

Още новини