Румен Овчаров: И Делян Добрев е подписал за особения залог за 13 млрд. лв.

Булфото
share

Междугалактическият разум може би трябва да дойде да провери обвиненията на Стефан Гамизов. Такива хора не коментирам. Продължавам да спазвам максимата, че когато те лаят помияри, не е задължително да заставаш на четири крака. Това заяви в студиото на предаването "Лице в лице" по БТВ Румен Овчаров от БСП, бивш енергиен министър.

Този човек трябва да потърси контакти, но не с главния прокурор, а някъде по на изток, примерно към Четвърти километър, добави той по адрес на Гамизов.

Овчаров показа документи, според които договорите за ТЕЦ "Марица" 1 и 3 са сключени през 2001 г., четири дни преди парламентарните избори, от правителството на Иван Костов. Месеци по-късно ДКЕВР е утвърдила цените за изкупуване на електроенергията.

Той отрече правителството на Тройната коалиция да е правило особен залог за "Марица Изток" за над 13 млрд. лв. със сметките за ток на българите за изкупуването на на ток. "Това е направено от НЕК. Делян Добрев е управлявал и е знаел за тези особени залози. Към този момент той е в управата на Българския енергиен холдинг. Това, което ни се разиграва, е една сценка, за да се обяви невинния за виновен", заяви Румен Овчаров.

Водещи новини

Още новини