БСП: Символът на управлението на ГЕРБ ще бъдат хората-факли

share

Днес изпращаме най-слабия парламент, обграден с метални заграждения, които го пазеха от хората. Това заяви в рамките на последното парламентарно заседание Ангел Найденов от БСП. ГЕРБ започна с огромна подкрепа, днес парламента правителството и бившия премиер Бойко Борисов са във фризера.

Търсенето на обяснения за провала дълго подхранваше желанието за мъст, изтъкна социалистът. Полицейщината смазваше критиката от среди, различни от опозицията. Рекламните трикове прикриваха липсата на полезни резултати. Това обаче не плащаше сметките, рязането на лентичките караха хората да превключват канала, а българите ставаха все по-бедни, изтъкна Найденов.

През това време мнозинството обитаваше паралелна реалност. Постната пица стана емблема на годишните бюджети и политиката, а накрая се оказа, че дори нея я няма, каза социалистът. До днес, когато хората ви казаха „Вън от властта“. Вие управлявахте като богопомазани, европейското остана празен етикет, вместо развитие имаше регрес а калинката без диплома се оказа символ на кадровата политика, каза Найденов. Така България се превърна в държавата, в която се връщате от командировки. ГЕРБ остана само като абревиатура и дори днес не разбирате какво изкара хората на улицата, заяви Найденов.

Той се обърна с въпроса дали ГЕРБ разбира, че символ на управлението ще останат хората-факли, самозапалвайки се от отчаяние. Днешният ден е доказателство, че кризата създава възможности. Пред България и демокрацията се открива възможност за изход от блатото, в което страната беше натикана от ГЕРБ и Бойко Борисов, блато на безнадеждността. Днес е денят на парламентарната демокрация, заяви Найденов.

Социалистът каза, че 41-ото НС е с най-лошото законодателство свързано с лобистки и корупционни текстове. Контролът върху изпълнителната власт също куцал, смята Найденов и разкритикува мнозинството, че е абдикирало от проблемите на хората. Мнозинството е придатък на изпълнителната власт и безусловно изпълняваше неговите прищевки. Няма друг парламент, в който бюджета и вот на недоверие се представя в отсъствие на премиера и правителството. След днешния ден демокрацията ще има свой нов шанс властта да се върне в ръцете на българските граждани, да се вървят към нови перспективи на икономиката, които да превърнат страната в социална държава, изтъкна Найденов. България е над всичко, нека да не забравяме, че не сме врагове, а опоненти, каза Найденов. Изказването му обаче беше посрещнато с дюдюкания и викове "ууу".

Водещи новини

Още новини