Красимир Велчев: Показахме нов морал в политиката

share

"Още в началото на 41 - то Народно събрание ГЕРБ подаде ръка на опозицията, обаче тя е отхвърли и така през годините  не дадохме добър пример за отношенията между управляващи и опозиция. Злобата и омразата взеха връх и така те допринесохме за състоянието на държавата", каза в изявление Красимир Велчев, председател на ПГ на ГЕРБ, в последния ден на 41 - то Народно събрание.

"Доказахме обаче, че когато сме заедно, вършим полезни неща", добави той.

Велчев не пропусна да изтъкне какво е направила ПП ГЕРБ в рамките на 41 - то Народно събрание. Той припомни, че за първи път е била въведено гласуването с биометрични данни и по този начин е прекратено позорното гласуване с няколко депутатски карти. Красимир Велчев отбеляза, че е прекратена и практиката с натрупания платен отпуск. Той припомни: "Преди  3,5 години заварихме изключително много дни платен годишен отпуск, които се равняваха на над 2000 годишни отпуски или 3 млн. лв." "Ние спряхме тази порочна практика и я намалихме 5 пъти", добави още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Красимир Велчев отчете като плюс и това, че са били замразени заплатите на депутатите, на президентството, в министерствата.

Той отбеляза и, че няма друга институция в България, която е намалила с 20% разходите си и с 30%автомобилния парк.

"Липсата на опит беше пречка за по - бързото темпо на работа на НС, но от друга страна показахме нов морал в политиката", заяви още Красимир Велчев. "Днес с ръка на сърцето и с чиста съвест мога да заявя, че ние направихме така, че да не допускаме лобистки текстове в законите", добави той. "Бяхме длъжни да дадем спокойствие и по - добра зашита на потребителите, пациентите и най - вече на възрастните хора. Длъжници сме на образованието. Изготвихме един добър закон, но времето не ни стигна да го гласуваме изцяло. Искрено се надявам това да е първата задача за 42 - то НС", каза още Велчев.

"Хората не очакват ние в парламента да сме единни, но България ще върви напред, само ако се преодолеят тяснопартийните интереси", заяви той.

"Бих искал да благодаря на цялата ПГ на ГЕРБ за тяхната всеотдайност и коректност. За мен беше чест да работя с всички и да съм част от този екип. Пожелавам на следващото Народно събрание да работи усилено и да не допуска грешките, които ние сме допускали.Бог да пази България", завърши Красимир Велчев.

Водещи новини

Още новини