ВМРО: Служебният кабинет може да направи много

share

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов поздрави президентът Плевнелиев по повод избора на Марин Райков за служебен премиер. Каракачанов не скри, че тъкмо ВМРО са подкрепили назначаването на Райков като заместник-министър на външните работи в кабинета на Иван Костов. Според лидера на ВМРО служебният кабинет може и трябва да направи много повече от това само да организира предстоящите избори, за да отговори на очакванията на протестиращите българи.

„В момента бих казал, че това е най-опитният дипломат в нашето външно министерство след всички онези рокади, чистки, кадрови промени, които прави всяко едно правителство, за да изгони опитните дипломати и да си сложи своите партийни послушници", коментира лидерът на ВМРО. Според него изборът на президента Плевнелиев за служебен премиер е удачен, тъй като той определи Райков като най-добрия действащ дипломат и човек с ясна визия за националния интерес на България и политиката, която страната ни трябва да води и на Балканите като регион, и в Европа.

„Друг е въпросът, че проблемите, които извадиха хората на улицата не са външнополитически, те са икономически. От тази гледна точка той може да направи нещо полезно, защото не съм съгласен с тезата, че служебното правителство трябва да се занимава само с провеждане на изборите. Хората са на улицата, защото години наред бяха грабени от фирмите монополисти", каза Каракачанов.

Според него основната задача на служебния премиер Марин Райков и на неговия екип е да направят пълна ревизия на дейността на ЕРП-та и други големи монополни отрасли в страната. Ако се установят факти за злоупотреби и грабеж на хората, това правителство трябва да започне процедура по развалянето на договорите за приватизация, категоричен е Каракачанов.

Водещи новини

Още новини