Станишев: Лидерите на протестите са подслушвани и следени от МВР

share

БСП разполага с достоверна информация, че в МВР по заповед на министъра в оставка Цветан Цветанов са изготвени досиета на лидерите на гражданските протести. Това съобщи на пресконференция председателят на БСП Сергей Станишев. Той уточни, че имат тази информация от МВР.

Водачите на гражданските протести са подслушвани по телефона, следена е тяхна sms- и email-кореспонденция, а някои са поставени и под външно наблюдение, посочи Станишев. По думите му, това се прави с цел тези хора да бъдат дискредитирани.

Сред разработваните от МВР са Ангел Славчев, Дончо Дудев, Янко Петров, Янаки Ганчев и други, каза Станишев. Той отбеляза, че има изготвени досиета и на лидерите на местните протести и изрази опасения, че всички тези разработки и досиета ще бъдат използвани за оказване на натиск върху лидерите на протеста и върху тяхната свободна воля, предаде БТА.

От БСП искат служебният министър на вътрешните работи да провери тази информация - за кои от лидерите на протестите има разработки в МВР, по чия заповед, има ли съдебна заповед за тяхното подслушване и следене.

Водещи новини

Още новини