Кунева обеща да има министерство, в чието име да фигурира "защита на потребителите"

share

Министерство, в чието име фигурира "защита на потребителите", обеща лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева, ако партията спечели достатъчно гласове на парламентарните избори, за да състави кабинет, информира БТА.


Темата за защитата на потребителите е силно подценена, а трябва да бъде действена част от икономиката, коментира Кунева на пресконференция днес. Според нея е добре да се слеят комисиите за защита на потребителите и за защита на конкуренцията. Кунева посочи още, че в Европа например няма заместник-министри. Сред ангажиментите на Движението са отмяна на привилегиите на народните представители, включително и ползването на служебни автомобили. Няма нищо популистко в това, в Швеция например няма коли за депутатите, каза Меглена Кунева.

Днес от партията представиха критериите за кандидатдепутатските си листи. Сред изискванията са номинираните да нямат принадлежност към ДС, да се ползват с добро име в обществото, да притежават качества за работа в екип, както и да имат принос за изграждането на публичния образ или организационното изграждане на Движението.

Поне две трети от кандидатите в листите ще се явяват за първи път на парламентарни избори, а не по-малко от една трета в листите ще бъдат жени.

От партията обявиха и състава на предизборния си щаб, чийто председател е Меглена Кунева, а говорител - Прошко Прошков. Кунева коментира, че е много важно да се осигурят честни избори и това е центърът на тежестта на служебното правителство.

Водещи новини

Още новини