Михаил Миков: Хората са по-важни от магистралите

share

Много членове на БСП излизат спонтанно на процесите. Това се дължи на факта, че държавата е разсипана и хората са бедни. Ние няма как да кажем на нашите симпатизанти да не протестират.

Това каза Михаил Миков в студиото на "Панорама". Кризата в момента е очевидна. Мерките, които ние предлагаме са няколко. Първата е незабавно разпускане на парламента и съставяне на служебно правителство. Служебният кабинет ще има още една задача освен провеждането на честни избори, а именно, проверки на наследството оставено от ГЕРБ. Трябва незабавно да се изчистят партийните назначения в силовите министерства. Спешно трябва да се отпуснат енергийни помощи за най-бедните слоеве на обществото. Това е което БСП предлага, обясни Миков.

Въпросът кой ще е премиер от БСП не е важен за нас, защото ние не сме лидерска партия. За нас важна е политиката. За нас са важни хората. Хората са по-важни от магистралите, категоричен беше Миков. Манталитетът на управлението трябва да се промени. Не може да се назначава Юлиана Иванова за шеф на ДКЕВР, без тя да има диплома за висше образование, разкри Миков. Българският народ трябва да излъчи хора, които да го представляват почтено и да не го лъжат. Трябва да се спре със залитането по месиите, заяви той.

Депутатът от Коалиция за България направи интересно сравнение между България и Италия. Общото между България и Италия е Бойко Борисов и Силвио Берлускони. Единият вече е осъден. Имам предвид Берлускони.

Водещи новини

Още новини