БСП за взривовете: ГЕРБ са хранителната среда за подобни вандалски актове

Булфото
share

Това заяви на пресконференция председателят на Националния съвет на партията Сергей Станишев.

Той посочи, че партиите, чиито офиси бяха взривени през нощта, са политически опоненти на БСП, но е недопустимо такива средства да се използват в обществения живот на България. „Това е заплаха срещу демократичния ред в страната. Не за първи път се показва безсилието на вътрешния министър Цветан Цветанов да се справи с подобни заплахи”, заяви лидерът на БСП.


Той припомни за взрива пред вестник „Галерия”, който е „антиправителствен и антицветановски”. „Да сте чули да има разкрития от суперекипите на Цветан Цветанов?”, попита Станишев.


Според него, ГЕРБ носят морална отговорност за цялата атмосфера на конфронтации и омраза, които те насаждат в страната.


„Демонстрира се безсилието на вътрешния министър да установи конституционен ред и спокойствие. След последните шокиращи убийства, този, който каза, че има спокойствие по улиците, има ли все още желание да се разхожда там?”, добави председателят на НС на БСП.


Той каза, че през последните 20 години БСП също е била обект на агресия и нападения в офиси на партията. „В това число и Партийния дом, който бе подпален от вандали. Преди няколко месеца бе нападната централата във Видин. Подобни явления съществуват в България”, смята Станишев. Той заяви, че ГЕРБ насаждат атмосфера на „война с всички” – и с опозиция, и с различни съсловни организации. „ГЕРБ са хранителната среда за подобни вандалски актове”, категоричен бе Сергей Станишев.

Водещи новини

Още новини