Мартин Димитров: Навлизаме в един период на нестабилност

share

"Парламентът трябва окончателно да приеме Закона за защита на потребителите, за да спрем измамите от разстояние. Имаме страшно много жалби на хора, които са били измамени и се оказват със сключени договори и в последствие не могат да ги развалят. Надявам се това да стане в мандата на сегашното НС. Ще се опитаме да приемем и Закона за туризма", каза съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров в предаването "Нещо повече" по БНР.

Димитров заяви, че иска промени в Изборния кодекс и се обяви „за” преференциално гласуване: "Винаги съм бил „за” преференциалното гласуване. В тази обществена ситуация смятам, че изборите биха били по-успешни, ако се даде пълното право на хората да пренареждат листите".

"Не смятам, че следващите избори ще доведат до ново положение, което да удовлетвори обществото, така че по-скоро смятам, че сега навлизаме в един период на нестабилност, който няма да свърши с тези избори. В този смисъл е важно да бъде дадено доверие в аванс на президента Росен Плевнелиев и на служебния кабинет. Дано да бъдат подбрани внимателно, да не са политически фигури, а експерти", каза Мартин Димитров.

Водещи новини

Още новини