ГЕРБ не отстъпва пред "диктатурата на пролетариата"

share

ГЕРБ няма да ремонтира Изборния кодекс въпреки настоятелните искания на протестиращите. Според Искра Фидосова нямало време да се правят пак изборните правила, пише "Преса".

"Защо искат от нас да работим по 24 часа, това не е ли диктатура на пролетариата?", възмути се шефът на групата Красимир Велчев.

Депутатите от ГЕРБ се ослушват за исканията на недоволните и твърдят, че има по-важни задачи за решаване до края на този парламент. Истината е, че ако Борисов им нареди да чуят гласа на улицата - те ще работят денонощно, твърди изданието.

Въпреки че протестиращите опънаха палатки вчера пред парламента с искания за ремонт на Изборния кодекс, ГЕРБ няма да го направи.  Велчев е категоричен, че сегашните промени са гласувани след среща с европейските посланици и пълен консенсус между партиите в парламента. В правната комисия нямаше нито един против, когато го приехме, напомни той.

Най- вероятно групата на ГЕРБ ще инициира среща с протестиращите, за да им обясни защо не могат да променят Изборния кодекс тази седмица. Освен партията  на Борисов против промените са и БСП и ДПС. Според тях това е все едно да отвориш кутията на Пандора.

Водещи новини

Още новини