Местан: Президентът ще се окаже най-овластеният човек в държавата

Булфото
share

С връщането на мандата за съставяне на правителство от страна на ДПС ние очакваме политическият процес в страната постепенно да се нормализира, каза в Русе председателят на ДПС Лютви Местан.

По думите на Местан с връщането на мандата "президентът ще се окаже най-овластеният човек в българската държава". "По тази причина ние трябва да бъдем позитивни в оценката си за държавния глава. В този смисъл ще оценим обръщението му към нацията, което той отправи от трибуната на Народното събрание, като една своеобразна програма за действие на българската държава в периода до провеждането на предсрочните парламентарни  избори на 12 май", каза Местан.

По думите му най-важното в това изявление е опитът за първи път, малко по-систематизирано, да се постави въпросът кои от исканията на протестиращите български граждани трябва не просто да бъдат разбрани, но и задължително реализирани, за да се успокои ситуацията, и кои са онези идеи, които няма как да бъдат разбрани и възприети предвид на характера им.

"Тук всички политичеки сили и държавни институции трябва да се освободят от евентуалното си популистко увлечение и да кажат, че има идеи, осбено тези, които са насочени срещу конституционния ред и демократичното устройство на страната, които няма как да бъдат приети", заяви Местан.

Водещи новини

Още новини