Депутатите отхвърлиха предложението на Янев за референдум за Велико Народно събрание

share

Парламентът започна работа, предаде репортер на novini.bg.

Депутатите отхвърлиха предложение на председателя на РЗС Яне Янев за разглеждане и приемане на проект за решение за произвеждане на национален референдум за свикване на Велико Народно събрание. „За” предложението гласуваха 21 народни представители, „против” – 44, „въздържал се” – 77. По думите на Янев необходимостта от провеждането на референдум и приемане на нова Конституция е повече от доказана.

„След всички събития, които се случиха в страната, е повече от ясно, че българските граждани не желаят да са част от тази система, която беше направена от комунистическата върхушка в началото на прехода. Не искат този порочен модел, който докара страната до тежка ситуация”, добави Яне Янев. Според него единственият изход, за да се сложи край на прехода, е свикването на Велико народно събрание и приемането на нова конституция. „Няма никаква пречка Народното събрание да приеме проект за решение за произвеждане на национален референдум на 12 май – заедно с датата на предсрочните парламентарни избори”, каза още Янев.

Парламентът не прие и предложение на депутата от ПГ на Синята коалиция Михаил Михайлов за разглеждане на законопроект за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки.

Водещи новини

Още новини