Крият масови оставки в ДКЕВР

share

Всички членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиран са подали оставка през миналата седмица, твърди "Труд", позовавайки се на информация от ведомството. В момента регулаторът се състои от седем члена включително председател. Мандата на всеки един от тях изтичаше през лятото на 2015 г.

Първи комисията напусна нейният председател Ангел Семерджиев, който беше помолен от премиерът Бойко Борисов да я подаде в края на януари. Две седмици по-късно срещу него беше обявено, че започва разследавне от прокуратурата. Преди да стане председател на комисията Семерджиев беше шеф на държавната "Булгартрансгаз".

На мястото на Семерджиев, Министерски съвет назначи Юлиана Иванова, която три дни по-късно подаде оставка след скандал с онлайн магазин, в който се продават незаконно цигари. Оказа се, че нейният пример са последвали и останалите представители на комисията - заместниците Андон Роков и Анжела Тонева, както и членовете - Костадин Балачев, Милена Миланова, Стефан Герчев и Цветанка Андреева.

Водещи новини

Още новини