Депутат от ГЕРБ: БСП яхнаха протестите

Булфото
share

Оставката на Бойко Борисов беше изключителен държавнически ход.

Това заяви пред камерите на TV7 Цвета Караянчева, депутат от ГЕРБ. Не може да се прави аналог с времето на Жан Виденов. Президентът ще се справи с назначаването на служебен кабинет и ще покажем на БСП, че ГЕРБ нямат нищо общо с организирането на изборите. Ние подкрепяхме протестиращите хора, но не казахме нищо, за да не политизираме протестите. Точно обратно направиха от опозицията. БСП яхна протеста и се справи доста добре, категорична беше Караянчева.

На друго мнение беше Димитър Горов от БСП. Това е оставка под натиск. Вчера премиерът каза, че няма да подава оставка, но днес го направи. В цялата работа бяха вкарани няколко сценария-лъжата, че тока ще падне; лъжата, че ще бъде отнет лиценза на ЧЕЗ. Хората не повярваха и Борисов беше принуден да се оттегли, обяви Горов. Симеон Дянков и правителството водиха много рестрективна политика. Не може един човек да взима 300 лева заплата, а сметките да са му 600 лева. Най-важната роля в момента е на президента. Това е единствената работеща институция, категоричен беше той. Трябва да се сформира веднага служебно правителство. То трябва да поеме отговорност, че изборите ще бъдат честни и прозрачни.

Камен Костадинов от ДПС, беше на мнение, че трябва максимално бързо да се проведат избори. Фактът, че Бойко Борисов напусна управлението ни дава шанс да се развиваме нормално. ДПС има самочувствието, че сме експертна партия и имаме много специалисти, които могат да се справят с положението. Новото правителство трябва да е с мащабна политическа подкрепа и не толкова на партиите, колкото на експертите. Хората протестират, защото нямат средства да покрият елементарните си нужди, категоричен беше Костадинов.

Водещи новини

Още новини