ЕНП: Бойко Борисов остава най - подходящият премиер за България

share

“За Европейската народна партия Бойко Борисов остава най-подходящия премиер за България и той ще може да разчита на пълната й подкрепа занапред”, заяви заместник-председателят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер, предаде БНР.

"Актът на подаване на оставка е силен сигнал, че един лидер от политическото семейство на ЕНП не приема никакви форми на насилие над гражданите", каза Вебер. Той подчерта, че от 2009-а година до днес кабинетът „Борисов” е направил редица важни реформи, успял е да запази финансовата стабилност по време на най-тежката финансова и икономическа криза.

"Нивото на усвояване на еврофондовете сега е много високо. България наистина използва европейските средства по един добър и правилен начин. Българските интереси бяха много добре защитени и в преговорите за следващия бюджет и страната ще получи повече пари. Освен това, днес тя изглежда много по-добре, погледната отвън", каза Вебер.

След като от сутринта двамата големи в ЕНП – Вилфред Мартенс и Жозеф Доул упорито мълчат по темата, германският евродепутат категорично заяви, че ГЕРБ и Борисов продължават да се ползват с пълното доверие и подкрепа на партията.

"Борисов е силен лидер, за нас той е най-подходящият човек, който може да води България, и по време на предстоящата предизборна кампания ще му окажем много силна подкрепа", каза Вебер.

Водещи новини

Още новини