Младенов: Тази година 32 000 младежи ще започнат работа

share

Нашето правителство прави всичко възможно, за да ограничим безработицата. Използваме много програми, свързани с повишаване на квалификацията на труда, оползотворяваме европейски пари и тн. Откриваме работни места там където бизнеса не е особено активен и хората си намират трудно работа.

Това отговори министър Тотю Младенов на въпрос заден от Мая Манолова, по време на парламентарния контрол днес. В последните месеци на управлението на ГЕРБ е нормално да се връщаме към техните предизборни обещания, започна Манолова. Знаете ли г-н министър Младенов, че преди 4 години беше обещано благоденствие и просперитет на българските граждани. Обещано е още, че ще бъдат запазени наличните работни места и ще бъдат открити нови 400 000. Фактите говорят, че през управлението на ГЕРБ са закрити 300 000 работни места. Безработицата расте непрекъснато и моя въпрос към вас е, какво ще предприемате за да се справите с този огромен проблем, завърши депутатката от "Коалиция за България".

Мерки се взимат непрекъснато, категоричен беше Младенов. По план за тази година ще бъдат трудоустроени 170 000 граждани. Вече 120 000 души работят в цялата страна по различни мерки и програми, похвали се той. В Руженци, където бях вчера, безработицата е намаляла почти двойно. 420 души са започнали работа през последните няколко месеца там. Така е в цялата страна, разясни Младенов.

Предвиждаме 32 000 млади души да започнат своята първа работа през тази година в реалния сектор на икономиката. Използваме много програми, разкри той. Основната ни задача и цел е да откриваме работни места в общини, където бизнеса не е толкова активен и хората изпитват сериозни трудности с намирането на работа. Точно там насочваме и европейските пари. По този начин подпомагаме и облагородяването на самите общини. Безработицата в България е на същите средни нива, характерни за целия Европейски съюз, завърши Младенов.

Водещи новини

Още новини