Кадиев обвинява Фандъкова в опити за шуробаджанащина

Булфото
share

Това се казва в позиция на Георги Кадиев, общински съветник и кандидат за кмет на София, изпратена до медиите.

"Одитните комитети се създават съгласно Закон за независим финансов одит и имат за задача да преценяват правилност на организация на процедурите в съответното дружество, оценка на финансовия риск, състояние на финансова документация и счетоводство. Тези комитети извършват независим одит, те проверяват сметките и финансовите отчети с цел да бъдат хванати кражби и злоупотреби. Абсолютно недопустимо е тези две дружества да бъдат управлявани и ревизирани от едни и същи хора, представители на една и съща администрация. Така обществеността никога няма да разбере истината за реалното състояние на тези дружества и качеството на тяхното управление", смята Кадиев.

"Недопустимо е и в тези одитни комитети да има хора с некомпетентност в областта на одит и счетоводство. Тъй като членовете на одитните комитети получават сериозно допълнително възнаграждение, остава впечатлението, че всъщност целта е увеличение на заплатата на зам.-кметове и общински съветници през задния вход, чрез фиктивно участие в одитни комитети, за които те не са квалифицирани и не могат да вземат съществено участие", допълва кандидатът за кмет на София.

"Това е поредната проява на наглост на управляващите в София. Членове на одитните комитети на „Топлофикация- София" и „Метрополитен", които получават и управляват стотици милиони левове от парите на софиянци, трябва да бъдат одитирани и контролирани от личности с ярки професионални качества в сферата на одита и финансовия контрол, не единствено с политическите качества на членове на ГЕРБ", се казва още в позицията.

Водещи новини

Още новини