Бисеров иска парламентарна проверка на делото "Буда"

Булфото
share

"Всички твърдения и документи, свързани с делото "Буда", трябва да бъдат проверени. Най-добре е това да стане чрез комисия в парламента", заяви заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров. Според него обаче това не означава, че другите органи не трябва също да си свършат работата.

Прокуратурата например трябвало да провери как е изтекла информацията и как е станало така, че показаната папка с досие "Буда" да се окаже по-малка от документите, които излизат в публичното пространство, предаде БНТ.

"Защото въпросите са много. Не е само дали днешният министър-председател е сътрудничил на специалните служби, а и дали е отказал да сътрудничи на специалните служби. Този въпрос е много интересен. Ако е отказал да сътрудничи на специалните служби - защо е отказал? Защото е предпочел да бъде на другата страна и да бъде лоялен на партньорите си в сенчестия бизнес или по друга причина? Празната папка служи за нещо друго - за да оправдае контакти. Най-малко на оперативния работник, защо ходи на среща с представители на сенчестия бизнес", допълни още заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров.

Водещи новини

Още новини