Вежди Рашидов: Оставам лоялен на ГЕРБ до изборите

Булфото
share

Лош или добър, аз ще остана лоялен на ГЕРБ до изборите, защото такъв е договорът ми с премиера, защото съм стиснал ръката му. Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов в предаването "България говори" по Нова телевизия.

Той посочи, че не желае да влиза в "политически разпри" и за пореден път повтори, че не е имал намерение да става министър, но все пак се надява да е бил полезен в качеството си на такъв. "Още малко казарма остана. Бил съм в казармата, де факто една административна работа е като една казарма", разясни Рашидов.

Министърът беше доста рязък в коментара си по повод атентата срещу Ахмед Доган: "Вече ми се повръща от този атентат срещу Доган. Сутрин ставам с Доган, вечер лягам с Доган. Стига вече. Някой да си свърши работата. Имайте малко милост. Обществото не може да бъде малтретирано с такова нещо. Извинявам се, че влизам така". Рашидов определи почетния председател на ДПС като експертен политик. "Той е винаги там, където има много пари", посочи министърът, като допълни, че му е писнало да гледа как години наред всичко се върти около фигурата на Доган.

"Всяко управление и коалиция мина през него под знака на етническата толерантност. Аз се грижа за интеграцията на малцинствата. Аз работя за етническия мир и разбирам нещата така. И българинът, и турчинът може да е глупак. Идиотът си е идиот и няма значение от кой етнос е", отсече Рашидов. Министърът бе категоричен, че няма как да стане лидер на етническа партия. "Цял живот живея от страната на гражданското общество и работя на свободна практика. За първи път се хванах на работа извън ателието," коментира поста си на министър на културата Вежди Рашидов.

Рашидов и като творец разкритикува новото лого, което ще представя страната ни на туристическия пазар. За него и идеята за поставяне на паметник на хан Аспарух в столицата той отговори по един и същи начин: "Тази художествена самодейност в България трябва да се спре". По думите му това ще доведе само до бели.

Водещи новини

Още новини