Цветанов: Важна е оценката на обществото, а не на партиите

Булфото
share

Така министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отговори на въпрос за вота на недоверие, който ще бъде внесен в петък.

Това е оценка на политически партии, за мен е важна оценката на българското общество, защото, когато участвахме в изборите 2009 година, ние казахме какво ще направим. Заявявахме, че ще прекършим тежката организирана престъпност, ще положим усилия да прекратим функционирането на престъпни групи, които извършват отвличания, поръчкови убийства, печатане на фалшиви евра, фалшиви долари, връщане партньорството с евроатлантическите партньори и абсолютно пълна оперативна свобода на службата и да бъдат убедени, че няма да има политически чадъри зад когото и да било, каза министърът.

Цветанов благодари за оценката, която се дава от евроатлантическите партньори. Надяваме се, че това, което правим, е в интерес на обществото и най-вече да защитим човешките права на всички български граждани и на всички чужди граждани, които стават жертви от подобни престъпни групи, които бяха неутрализирани през последните две години. Разбира се, че това води до политическо говорене, заяви Цветанов. По думите му – затворена страница са престъпленията, свързани с поръчкови убийства, рекет, изнудване, грабежи, отвличания.

За мен това е един голям успех – че успяхме да променим статуквото, за мен е удоволствие като министър на вътрешните работи да чуват добри оценки за българската правоохранителна система, защото тази оценка идва от държави, където има развита правова демокрация, заяви той.

Искам, когато застана на една маса, на разговор с партньори да ги гледам в очите и да продължа да ги гледам в очите, а не да водя политика, която да бъде угодна на този или онзи, която да бъде с неефективност в правоохранителната система, каза той.

Цветан Цветанов беше категоричен, че ГЕРБ не събира политически компромати срещу опоненти и заяви, че това е недемократично и може би са прийоми от началото на демокрацията или в тоталитарния режим.

Водещи новини

Още новини