ДПС: Никакви персонални промени няма да спасят ГЕРБ

share

Оставката на Сергей Игнатов е закономерна, много често от тази трибуна сме говори защо той трябва да я подаде, не е нужно да припомням. Това заяви на пресконференция лидера на ДПС Лютви Местан.

"Само че никакви персонални промени вече няма да спасят кабинета, няма да спестят на управлението ускорената тенденция за спад на доверие. Вече не персоналните промени са изход, а смяната на модела на управление. Същото се отнася и за поисканата оставка на Ангел Семерджиев, няма съмнение,че той си отива заради един добре познат елементарен трик - когато има сериозно напрежение като с високите цени на парното, които платихме всички за декември, следва да бъде виновен някой друг. Авторитарният манталитет не признава грешки, все някой друг им е виновен - и за Шенген, и за високите цени на парното, и за безработицата. Вината, разбира се, не е на ГЕРБ", каза още той.

А що се отнася до днешния инцидент със стрелбата по Златомир Иванов - Златко Баретата от ДПС коментираха с думите, че е показателно, че стрелбата беше на стълбите на Съдебната палата. Това се набива на очи. "Твърденията, че гръбнакът на организираната престъпност е пречупен, очевидно са голословни", каза  заместник - председателят на партията Христо Бисеров.

Ние сме искали няколко пъти оставката на Цветан Цветанов, но в края на мандата вече става въпрос за оставката на Бойко Борисов, каза Бисеров.

Според Лютви Местан вътрешният министър е казал една теза от трибуната на Народното събрание миналия петък, в която има две лъжи. "Цветанов каза, че делегатите са упражнили насилие върху Октай Енимехмедов, който вече бил обезоръжен от служител на НСО. В тази теза има две лъжи – първата, че Октай Енимехмедов е бил обезоръжен от служител на НСО и, че действията на делегатите са били след обезоръжаването на нападателя. Енимехмедов не беше обезоръжен от служителите на НСО и всички действия на делегатите бяха по обезоръжаването на Октай Енимехмедов. Те свършиха това, което трябваше да извършат като задължение органите на реда, в това число и тези, за които отговаря Цветанов" заяви още лидерът на ДПС.

"Добре е, че Цветанов повече няма да води това разследване и че то вече е в ръцете на Националната следствена служба и е под прякото наблюдение на главния прокурор”, каза още Местан.

Водещи новини

Още новини