Станишев: Явно Цветанов не е пречупил гръбнака на престъпността (видео)

share

Покушението над Златомир Иванов-Баретата пред Съдебната палата в София е ясен знак за ескалацията на тежката организирана престъпност у нас и неспособността да МВР да я овладее. Това заяви лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на социалистите.

"Всичките приказки на вътрешния министър Цветан Цветанов как е прекършен гръбнакът на организираната престъпност бяха развенчани от този опит за убийство - при това на много символно място - на 100 м от "Шератон", където министър-председателят имаше среща с американски инвеститори, и на 300 м от Министерски съвет. За това пряка отговорност носи Цветанов и той трябва незабавно да подаде оставка. Той изведнъж стана крупна фигура в корупционните скандали чрез кумеца си, който е придобил апетитни имоти. Следващият, който трябва да подаде оставка заради корупция е министър Мирослав Найденов. Оставките трябва да са "3 в 1", добави лидерът на социалистите.

"Възмутени сме и от политическия натиск над ЦИК. Все още не са ясни окончателните резултати от референдума. Така ли ще бъде и на парламентарните избори - докато резултатите не се напаснат в полза на ГЕРБ? Ще настояваме за парламентарна анкетна комисия, която да проучи действията на ГРАО и "Информационно обслужване". Трябва да бъде анализирана дейността на тези структури, които са отговорни за провеждането на честен вот, който да съответства на волята на българските граждани", категоричен бе Станишев. Той съобщи, че не е изключено БСП да проведе разговори с политически сили от опозицията за внасяне на искане за пореден вот на недоверие срещу правителството.

Водещи новини

Още новини