Бойко Борисов: Наглецът Станишев да не ми разтяга локуми (обновена)

share

Премиерът Бойко Борисов се срещна с учениците от Професионална гимназия „Ген. Владимир Заимов” в Сопот, които протестираха заедно с родителите си.

Министър-председателят заяви пред тях, че правителството ще се бори за всяко работно място, за всеки един човек, така че той да не бъде оставен на произвола на съдбата.

Утре премиерът ще се срещне с лидерите на двата синдиката, за да обсъжда оздравителната програма на предприятието.

Борисов каза още, че заводът е можел да се продаде за един лев, но той не е позволил. По думите му, в момента тече проверка за това има ли виновни за състоянието на завода в момента. "Ако има виновни, те ще бъдат наказани", категоричен е Борисов.

Прокуратурата проверява ВМЗ-Сопот по сигнал на д-р Константин Тренчев. Премиерът също така предложи заводът да преструктурира производството си. Борисов съобщи, че доста хора до края на деня ще бъдат уволнени. Той не пожела да конкретизира, но каза, че всеки един от позицията на поста, който заема, трябва да се постарае да си върши добре работата иначе може да му се търси отговорност.

"Благодаря ви, че се събудихте и не отидохте на срещата със Станишев в Сопот. Разбрах, че там са били само 60 човека, и то партийци. Какво ще идва да ви баламосва Станишев? То се вижда кой дава парите. Приватизация ще има само ако намерим добър инвеститор, който няма да съкращава хора и ще оздрави предприятието. Досега правим всичко, за да стабилизираме завода, така че този наглец Станишев да не ми идва и да не ми разтяга локуми", коментира Борисов по повод съботното посещение в Сопот на червения лидер.

Водещи новини

Още новини