Членове на комисии масово се успаха, над 100 души се сменят в Пловдив

share

Около 100 замени на членове на СИК-ове се извършват и към момента в Пловдив-град, поради отсъстващи. Неявилите се на работа членове на комисии са предимно от ДПС, Атака и „Коалиция за България”. Партиите предлагат нови членове, за да може комисиите да работят при необходимия кворум.

313 173 пловдивчани имат право на глас на референдума за съдбата на АЕЦ „Белене”. Разкритите в Пловдив секции са 462 секции. Секциите, които ще работят в останалите общини в областта, са общо 500. В Пловдив бяха закрити 9 секции, предимно в частни здравни заведения поради липса на достатъчен брой заявили желание да гласуват в деня на референдума. Останалите секции във всички лечебни заведения в Пловдив работят. Същото се отнася за домовете за възрастни хора и медико-социални грижи и затвора. Създадени са и три подвижни секции в Пловдив са трудноподвижни хора.

Над 1000 полицаи ще се грижат да вътрешния ред по време на референдума в областта, съобщиха от пресцентъра на полицията. Осигурена е охрана от 18 часа в събота до края на изборния ден. Служители на Общинския инспекторат пък ще следят дали се спазва забраната за продажба на алкохол в деня на референдума. Заповедта, забраняваща продажбата на алкохол днес е валидна от 6 сутринта до 21 часа в деня на допитването. Изключение се прави единствено за сватбени и семейни тържества, планувани предварително.
 

Водещи новини

Още новини