Решаваме за ядрената енергетика със знак Х

  • 27 януари 2013 06:23

  • 1549
  • 2
Решаваме за ядрената енергетика със знак Х
© булфото

Гражданите на България ще отговорят днес на въпроса “Да се развива ли ядрената енергетика на Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала”.

Гласуването на на първия след 1989 г. национален референдум започва от 06:00 часа сутринта и продължава до 19:00 часа. 6 949 120 е общият брой гласоподаватели, включени в избирателните списъци за националния референдум на 27 януари 2013 г. Всеки български гражданин с избирателни права, който желае да упражни правото си на вот, може да стори това в секцията по негов постоянен адрес, като се легитимира със своята валидна лична карта пред секционната избирателна комисия.
За лица, родени преди 31 декември 1931 година, легитимирането може да стане и с личните зелени паспорти. Не е допустимо гласоподавателят да се легитимира с други български документи, с изключение на лична карта. След като предостави своята лична карта, от секционната избирателна комисия гласоподавателят получава бюлетина и плик и с тях влиза в кабината за гласуване, където отразява със син химикал знака “хикс” в едно от избраните от него квадратчета. Те са с отговори “да” и “не” по поставения въпрос за референдум: “Да се развива ли ядрената енергетика на Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала”.
Единствено знак “хикс”, написан със син химикал, е допустим при изразяването на волята на гласоподавателя. В кабината за гласуване ще бъде поставено и специално табло, което да указва този знак. След като отрази своя вот, гласоподавателят поставя бюлетина в плика, излиза от кабината за гласуване и пуска плика в прозрачната изборна урна. Подписва се в избирателния списък и взема своя документ за самоличност.
Всички граждани, които са си изгубили свои лични карти, или тя е открадна, унищожена, повредена или с изтекъл срок на валидност, да се съобразят с това обстоятелство и първо да посетят съответните управления на полицията и да подадат заявление за нова лична карта, а оттам за целите на референдума и гласуването, ще получат служебна бележка, с която да се легитимират само пред секционната избирателна комисия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1549 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.01.27 | 16:54

2
6 949 120 е общият брой гласоподаватели. Това е поредната лъжа. Все едно в България няма непълнолетни. Днес не е Хелоуин. Не ни трябва тиква.

2013.01.27 | 09:29

1
имам голям космат член

Добави коментар

Водещи новини