Посланикът на Великобритания: Българите да научат английски

share

Важно е да видим как реагират хората след изборите, когато има конкретни идеи. Това каза по въпроса за излизането от ЕС посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън в сутрешния блок на БНТ.

Не всички държави участват във всички политики. Например и Великобритания, и България не участват в Шенгенското пространство, нито в Еврозоната.

Дипломатите никога не коментират избори и референдуми, каза той. Ние не знаем дали ще има референдум, нито е формулирам въпроса за излизане на Великобритания от ЕС. При нас се провеждат често референдуми.

Мисля, че сега има напредък в България в области като организираната престъпност, съдебната система и е добре тази година да има мониторинг от ЕС, а за следващите години ще видим, каза Алън. Това е добре и е важно за България, не само защото Брюксел го изисква.

Има политици от няколко партии във Великобритания, които казват, че вълна от българи и румънци ще залее страната ни. Аз обаче мисля, че първо трябва да видим продължението на ситуацията сега. Да, има много българи и румънци не само във Великобритания, а и в Испания, в Италия. Важното е българите да научат английски, за да идат да работят във Великобритания. Държавата ни не се страхува, че българи масово ще емигрират в страната след края на 2013 година, каза посланик Алън.

Водещи новини

Още новини