БСП: АЕЦ "Белене" е печатница за пари

Булфото
share

Забелязвам, че в последните дни има повече съчувствие към нападателя на Ахмед Доган, отколкото към нападнатия. Опасно е да се героизира тази агресия. По този начин хората, които извършват атентати, постигат своите цели, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Петър Курумбашев.

Каквито и документи да вади Бойко Борисов от кашони в мазето, е ясно, че няма инвеститор, който да вложи и 5 лв. в проекта, щом самият премиер постоянно сменя позицията си изгоден ли е за България строителството на АЕЦ "Белене" или не., добави Курумбашев. По думите му нормално е втората АЕЦ да бъде построена с кредит, а не само със собствени средства. Според Курумбашев заемът за "Белене" би могъл да бъде изплатен за 14 г. и след това държавата да прибира добри печалби от продажби на електроенергия от централата. "След като изплатим кредита, в следващите 46 г. ще имаме печатница за пари", заяви депутатът от БСП.

Лидерът на Единната народна партия Мария Капон заяви, че БСП постоянно манипулира обществото по темата. По думите й фактите са, че цената на АЕЦ "Белене" е 10 млрд. евро, което е потвърдено дори от руски експерти. "Само според Румен Овчаров цената е 5 млрд. евро", подчерта тя. Капон категорично не се съгласи с думите на Курумбашев за заема за проекта "Белене". Според нея България не може да предложи обезпечение за такъв огромен заем, какъвто е необходим за строителството. По думите на лидера на Единната народна партия БСП залъгва българите за строителството на АЕЦ "Белене" почти като мошениците с "пирамидите" от началото на демокрацията.

Водещи новини

Още новини