Общинар от ДПС: Делегатите бяха толерантни към нападателя на Доган

share

Присъстващите в залата делегати са били достатъчно толерантни по отношение на нападателя на Ахмед Доган, каза пред журналисти общинският съветник от ДПС Бранимир Иванов, присъствал на конференцията като делегат.

По друг начин са щели да изглеждат нещата, ако всичките присъстващи, около 2000 души, скочат да линчуват мъжа. Това обаче, не се е случило, каза Иванов. На въпрос редно ли е било това линчуване от страна на делегатите от ДПС към Октай Енимехмедов, пловдивският съветник отговори, че това зависи от гледната точка. Според някои това е саморазправа, но според тях не може да се стои настрана, когато нападателят упорито се опитва да се измъкне. У него са били открити и два ножа. Не може да се стои настрана и да се остави той да избяга, убеден е общинският съветник.

Самият Иванов не е бил сред биещите, но неговият колега - пловдивският общински съветник от ДПС Джамисет Джафер, ясно се вижда в кадрите. Той пръв нанесъл ритници в главата на младежа, последвали и още четири-пет. Освен това делегатите на Осмата национална конференция на ДПС са допускали да има и план Б, защото не се е знаело дали в залата няма и още съучастници на Октай. Затова Бранимир Иванов е оглеждал залата. Всички делегати описват случилото се като шок, а ситуацията като драматична. В медиите се пишат какви ли не неща, но никой не е споменал досега, че в залата е бил и синът на Ахмед Доган. Никой не пита какво е преживял той, когато е видял, че към главата на баща му се насочва пистолет, каза Бранимир Иванов. Според него е необяснимо, че в социалната мрежа се пише какво ли не, дори се е сформирала група в защита на нападателя на Доган. Говори се за сценарии, което е абсурдно. Тече разследване, компетентните органи ще информират всички ни най-точно за случилото се, когато са готови, добави пловдивският общински съветник Бранимир Иванов.

Водещи новини

Още новини