Атанас Атанасов: Нападението трябваше да спре оттеглянето на Ахмед Доган от ДПС

share

Нападението над Доган със сигурност не е опит за убийство. Това заяви пред БТВ Атанас Атанасов. Конференцията на ДПС е партийно мероприятие, но Ахмед Доган има назначена персонална охрана, заради заплахи за живота му. Ако Октай Енимехмедов имаше боен пистолет, Доган щеше да бъде убит, категоричен е Атанасов.

"Служителите на НСО в отоплената зала много удобно са си приседнали и са били спокойни. Да пропуснеш човек, който натиска два пъти спусъка и презарежда – това е тотален провал на охраната. В други държави охраната, Октай можеше да бъде убит. Бойко Борисов има лична връзка с Тодор Коджейков, защото преди да стане шеф на НСО той беше негова охрана", каза Атанасов.

Много натрапчиво през проправителствени медии и журналисти вече се втълпява тезата, че Октай е бил сам и не е имало никаква организация. Моята версия обаче е, че някой се е притеснил, че Доган излиза от политиката. Има няколко политически среди, които имат интерес Доган да е начело на ДПС. С изказването си за разпределянето на порциите на самия Доган това наля много гласове в ГЕРБ. Определени бизнес среди се възползваха от участието на лидера на ДПС и също са били притеснени. Затова целта е била да се провали конференцията на ДПС и да не се вземат решенията. Ако патронът беше гръмнал Доган щеше да получи наранявания, да бъде настанен в болница, а конференцията да бъде прекратена, каза Атанасов.

Водещи новини

Още новини