БСП: Шефът на НСО трябваше да подаде оставка в събота

share

Въпросът дали нападението над Ахмед Доган е инсценировка е вторичен въпрос. Това каза пред БТВ Доброслав Димитров от ГЕРБ. В залата имаше 800 делегати и 500 гости.

Дали трябваше Доган да бъде убит или наранен или просто изплашен, на практика за страната като последствие резултатът е един и същ, посланиците си тръгват от България с мисълта, че така се прави политика в България. Гледам скептично върху тезата дали Ахмед Доган се оттегля от политиката, убеден е депутатът от ГЕРБ.

Според Ангел Найденов от БСП нападението е тежък инцидент с изключително негативни бъдещи последици за България. Той не приема и тезата, че случаят е инсцениран. Съзнавайки риска, че Октай Енимехмедов е отишъл в НДК със съзнанието, че рискува живота си. Според Найденов тук става въпрос за предварителна подготовка, а Октай е можел да бъде застрелян от гардовете на НСО.

Доброслав Димитров защити НСО, като каза, че гардовете са реагирали за 2 сек. Според Ангел Найденов обаче е необходимо началникът на НСО ген. Тодор Коджейков е трябвало да подаде оставка още в събота. Така трябваше да започне пресконференцията в НДК, каза говорителят на БСП. Това е посегателство срещу демокрацията и сигурността на обикновените граждани.

Депутатът от ГЕРБ припомни стрелбата срещу Габриел Гифърдс в САЩ, когато бяха убити 6 души, а в сайт на Републиканската партия бяха открити мишени върху кандидатите на демократите и Гифърдс е била сред тях. Барак Обама обаче не каза, че демокрацията е приключила, а всички осъдиха остро атаката, убеден е Доброслав Димитров.

Водещи новини

Още новини