БСП: Станишев не е на повикване на Яне Янев

share

Сергей Станишев, председател на Партията на европейските социалисти, не е на повикване на Яне Янев, и не е длъжен да се явява, когато на Янев му хрумне. Това каза народният представител от ПГ на Коалиция за България Мая Манолова.

„Има определени правила и процедури, във връзка с насрочване на изслушвания, и те включват - съобразяване с ангажиментите на изслушваните лица. Предварително е уведомено ръководството на Народното събрание, че Станишев е сред инициаторите на конференция, която се провежда в Кайро, и това е основанието за неговото пътуване днес”, добави Манолова.

Тя призова Янев да се концентрира върху корупцията в днешния ден и да се занимава със случаи, произтекли преди 4 дни, а не преди 4 години. „Би трябвало да изслуша министър Нона Караджова за Иракли, министър Павлова за плажа „Корал” и премиера Бойко Борисов във връзка с това кой носи отговорността за безобразията на неговите министри”, каза депутатът.

Народният представител Михаил Миков заяви, че според отговор на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, се отказва на около 20 народни представители да се даде броят на регистрираните избиратели за участие в референдума с аргументи, които не издържат на никакви законови основания. „Информацията била публична и поради тази причина няма да се предостави на народните представители. Тази информация не само е публична, а е ангажимент на кметовете на общини и кметски наместници да обявяват избирателните списъци и това трябва да стане в срок до 17 декември 2012 г. В момента председателят на парламента, когато питаме за броя на обявените по избирателни списъци, ни казва, че сега се актуализира базата данни население посред кампанията за референдума 10 дни преди провеждането му. Поредните шменти-капели с избирателните списъци придобиват ясните доказателства в писмото на председателя”, добави Миков.

Водещи новини

Още новини