Меглена Кунева: ГЕРБ дава само лъжливи надежди на хората

share

"В България не се вярва в съдебната власт. Вижте как бе избран ВСС. Това е съдебното правителство", коментира в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия Меглена Кунева, лидер на "България за гражданите".

Тя каза, че сигурно доста интересни факти ще излязат по край новия ВСС, ако разследващите журналисти се поровят малко.

Кунева отдели внимание и на темата за  незаконното строителство и темата за втори лифт в Банско. Тя заяви, че категорично не подкрепя незаконното строителство, както и различните решения на една страна по една тема. По думите й, трябва да  се приоритезират дългосрочните интереси на страната, трябва да има природа за всички. Тя обаче поясни, че това не означава, че е против туризма и неговото развитие в България.

Относно положението във ВМЗ - Сопот, Кунева каза, че правителството се храни от конфликта. "Колко пъти управляващите казаха, че ще се реши конфликтът, че всичко зависи от един човек - министър-председателя", попита тя и поясни, че сега се губи само ценно време. Според Меглена Кунева, лъжливата надежда, която дълго време е давало правителството на работещите във ВМЗ - Сопот е най - голямата грешка.Тя осъди и коментара на Бойко Борисов по отношение на златните пръстени на Даниела Генкова, работничка в завода.

Кунева коментира и темата за референдума. "Той ще остане в историята на България като един разход", смята тя.

Лидерът на "България за гражданите" попита още защо трябва българите да бъдат втора категория хора в ЕС. 

Меглена Кунева заяви също така, че бюджетът на ГЕРБ за 2013 година няма да издържи.

Водещи новини

Още новини