Бойко Борисов ще решава за втори лифт в Банско

share

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев се ангажира да запознае премиера Бойко Борисов с развитието на въпроса около искания втори кабинков лифт в Банско.

Днес министър Добрев се срещна в София с кмета на Банско Георги Икономов. Пред Дарик Икономов поясни, че е представил проекта за промяна на плана за управление нанационален парк "Пирин". Той коментира, че е оптимист и се надява исканията им да бъдат чути. Очаква се проблемът да бъде поставен на заседание на Министерски съвет утре.

Във връзка с исканията за втори лифт бяха организирани няколко поредни протеста. Блокадите на пътя за Банско започнаха в края на миналата година. Те бяха подкрепени от вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов и от председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

"При необходимост сме готови да пренесем протестите и на жълтите павета. Очакваме не административна бумащина, а ясно послание към Банско след заседанието на Министерския съвет в сряда - 16 януари, което да е първата сериозна стъпка към процедурата за развитие на ски зоната и целия регион", посочват в декларация протестиращите, цитирана от Дарик.

Водещи новини

Още новини